splash
Välkommen
Min högst personliga blogg med högst personliga värderingar. Kommentera gärna mina inlägg!
Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem. Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep […]

 

Äpplet faller inte långt…

Posted By Peo Lekare on June 4th, 2011

http://www.lekare.se/?p=121

Dagens Nyheter skriver om den f.d. finansministern i Egypten (2004-2011) Youssef Boutros Ghali som dömts till 30 års fängelse för förskingring. Det kanske inte är så konstigt i sig, men om det finns någon här som följt någon form av nyheter de senaste 15-20 åren så är ju Boutros Ghali ett någorlunda välkänt namn.

Det är nämligen så att Boutros Boutros Ghali är Youssef Boutros Ghalis farbror. Den förre var generalsekreterare i FN innan Kofi Annan tog över. Innan BBG tog över FN var han vice premiärminister i Egypten och översåg vapenförsäljning till Rwanda, lagom när  militären samlade på vapen innan folkmordet. Lägligt nog var BBG FN-chef när folkmordet tog plats – när över 1 miljon människor dog. Han gjorde inte mycket då han förmodligen hade en del stålar att tjäna.

Nu har hans brorson åkt dit också. Äpplet faller inte långt från päronträdet, minsann.

Similar Posts
Posted in Politik

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.