splash
Välkommen
Min högst personliga blogg med högst personliga värderingar. Kommentera gärna mina inlägg!
Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem. Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep […]

 

Archive for November, 2011

Kajsa Borgnäs – live hard, die fast (politiskt sett, alltså)

Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem.

Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep att hon stulit böckerna och hävdade som ursäkter att:

  1. Hon mådde dåligt
  2. Det är svårt att leva på halvt studiestöd

Så långt kanske man nästan kan ha lite överseende, även om stöld är stöld. Fattig student, behöver kurslitteratur, osv. Visserligen kan studenter köpa begagnad litteratur eller till och med låna på biblioteket, men okej. Låt oss säga att hon är en utarmad student som bor i en mögellägenhet.

Vid närmare eftergranskning är Kajsa Borgnäs inte en vanlig student, dock.

  • Hon var Socialdemokraternas Studentordförande åren 2007-2010 (deklarerad inkomst 331 000 kronor sista året där).
  • Hon arbetar på Arbetarrörelsens Tankesmedja sedan hösten 2010.
  • Ordförande för Socialdemokraternas kriskomission med temat idédebatt sedan hösten 2010.
  • Bästa vän med Anna Ardin – berömd för att ha anmält Julian Assange för våldtäkt. Enligt uppgift skulle Kajsa vara karaktärsvittne åt Ardin vid en rättegång mot Assange.
  • Skriven på Södermalm, i en brf där snittpriset på lägenheter ligger på 55 000 kronor/kvm.
  • Pappan är en välkänd SVT-journalist, Lars Borgnäs (som arbetar på Uppdrag Granskning).

Så, vad är det som gör att en kvinna mitt i sin socialdemokratiska karriär får en härdsmälta och stjäler böcker när hon uppenbarligen skulle kunna ha för att köpa dem, eller åtminstone kunna gå till Kungliga Biblioteket för att låna dem? Böckerna var inte ens kurslitteratur, utan det var lite blandad komplott. Bland annan någon par-bok och någon poesi-bok.

Teorier går om psykologiska besvär, om att hon kanske skulle vara pressad över en eventuell rättegång mot Assange och mycket annat. Vem vet, men vi får nog veta det tids nog – vid en rättegång.

Klart är att Kajsa under de senaste åren sågs som en klart lysande stjärna i socialdemokratiska kretsar, en intelektuell feminist. Det gick till och med rykten om att hon skulle kunna efterträda Mona Sahlin som den starkaste S-kvinnan.

Allt detta gick nu i stöpet, tack vare den här stölden. Eller? Mona Sahlin lyckades komma tillbaka efter Toblerone-affären. Juholt verkar må ganska fint än så länge. Andra sossar som fifflat på olika sätt har hittills klarat sig. Är detta måhända ett steg i karriären för henne? Något års “timeout” och sedan en hejdundrande comeback?

Ljugholt förgrymmad på SVT

Posted By Peo Lekare on November 10th, 2011

http://www.lekare.se/?p=169

Sossarnas guldgosse, Håkan Juholt har nu tackat nej till att medverka i SVTs partiledardebatter så länge som hans parti ställs som opposition till alliansen. Ja, tillsammans med alla andra partier som står i opposition.

Det är skitlätt att bara strunta i att en hyfsat stor del av svenska befolkningen röstade in ett parti i Riksdagen, som många andra anser vara rasistisk. Men är det inte att sätta demokratin ur spel när man försöker frysa ut partiet och inte ens acceptera att det finns? Är det inte bättre att vända debatten MOT detta parti?

Juholt har misslyckats med det mesta så här långt. Något jag tycker är roligt, för ser man ut (och agerar) som en grönsakshandlare från Lönneberga när man ska leda det som varit Sveriges “stoltaste” parti de senaste 70 åren, så tror jag man inte vet riktigt vad man gett sig in på.