splash
Välkommen
Min högst personliga blogg med högst personliga värderingar. Kommentera gärna mina inlägg!
Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem. Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep […]

 

Archive for June, 2011

Ny skandal drabbar Mexicos fotboll

Posted By Peo Lekare on June 28th, 2011

http://www.lekare.se/?p=161

Idag blev 8 spelare i Mexicos U22-landslag hemskickade från Argentina, där de skulle spela Copa America mot storheter som bland andra Argentina och Brasilien. Bland dem Giovanni dos Santos lillebror, Jonathan dos Santos (bilden). Det är knappt två veckor sedan 5 spelare i seniorlandslaget blev hemskickade från USA där de spelade Copa Oro. Den förra gången för att de presenterade positiva dopingprov. Denna gång för att de bjudit in prostituerade till hotellet.

Nu hade väl den här skandalen kunnat passera obemärkt, om det inte vore så att flera av spelarna blev bestulna på pengar, datorer och mobiltelefoner av de här prostituerade kvinnorna. Ett av ljushuvuden valde att polisanmäla händelsen – vilket uppdagade olika videosekvenser från övervakningskameror som i sin tur pekade ut spelarna som köpare av prostituerade…

Att de inte lär sig. Mexico skickade ett U22-landslag att tävla mot de stora grabbarna. Varför vet jag inte, men det lär inte bli lättare när 1/3 av laget måste ersättas med ett gäng ungdomar till. Pinsamt, Mexico.

DN, Aftonbladet, Expressen, SVD

SVT blir av med OS?

Posted By Peo Lekare on June 16th, 2011

http://www.lekare.se/?p=158

Det går rykten idag om att MTG får OS 2014 (Sachi) och 2016 (Rio de Janeiro) och att SVT inte kunnat matcha deras bud. Det är väl helt normalt och är inte – som många verkar tycka – en “mänsklig rättighet” att kunna se OS på öppna kanaler.

Jag tvivlar visserligen på MTGs möjligheter att göra något bra av dessa sportevenemang, speciellt med den typen av bevakning som kommer att krävas. Men tyvärr är det ju så att IOK är snikna, inte intresserade av att ha så stor publik som möjligt och inte bryr sig egentligen om hur återväxten i tv-tittandet sker – eller ens om det sker.

IOK är en kommersiell organisation, mycket likt FIFA som är toppstyrd utan någon direkt insyn från idrottsmännen som deltar. Pierre de Coubertin skulle förmodligen vända sig i sin grav då nu OS INTE kommer att vara tillgängligt för den stora majoriteten.

DN, Aftonbladet, Expressen, SVD

Halva mexikanska laget dopade – och de kan fortfarande inte spela

Posted By Peo Lekare on June 9th, 2011

http://www.lekare.se/?p=149

Idag blev 5 spelare kickade från Mexikanska landslaget. De hade för höga värden av Clenbuterol – som det heter på engelska – i blodet. Betyder att de antingen är belgiska stortjurar eller är dopade. Alberto Contador – som ju följt i Lance Armstrongs fotsteg (i alla avseenden, verkar det som) – blev tagen för det för något år sedan och hävdade att det berodde på en rejält tilltagen middag en kväll. Mycket kött.

För att kunna påvisa Clenbuterol i urinen och hävda på ett köttintag måste man ha ätit flera kilo av köttet i fråga – något som ju inte är troligt. Jobbigt för både Contador och Ochoa – och alla som “inte” var med.

DN, SVD, Expressen, Aftonbladet

Till saken hör att jag är Svensk-Mexikan och vill gärna att Mexico klarar sig bra i alla sina matcher… men det är pinsamt när halva laget dopar sig…

Barcelonas budget inför nästa säsong: 400 miljoner

Posted By Peo Lekare on June 8th, 2011

http://www.lekare.se/?p=146

… jag menar… hur ska andra lag kunna konkurrera? 400 miljoner är väl mer än vad hela Allsvenskan är värd? Sjuka mängder pengar inom fotbollen. Och då är det kanske inte så konstigt att det blir ett tillhåll för korruption. Blatter, Platini och alla andra har fickorna fulla med pengar – och mer vill de ha

DN, Aftonbladet, Expressen

DSK nekar – men hur är bevisningen?

Posted By Peo Lekare on June 5th, 2011

http://www.lekare.se/?p=137

Enligt DN kommer Dominique Strauss-Kahn neka till anklagelserna gällande våldtäktsförsök. Det kanske är naturligt, men enligt läckt information som publicerats överallt har man lyckats säkra DNA-spår i hotellrummet – relaterat till semen som den stackars städerskan spottat ut enligt också läckt information. Mycket läckor här och där. :)

Blir intressant att se hur den här filuren klarar sig. Jag är (som de flesta andra) av åsikten att man ska förmodas vara oskyldig till det man bevisats vara skyldig, men om man bara ser på det som läckts till media, är det inte troligt att det här är en komplott från Sarkozy, som DSK vill göra gällande.

Äpplet faller inte långt…

Posted By Peo Lekare on June 4th, 2011

http://www.lekare.se/?p=121

Dagens Nyheter skriver om den f.d. finansministern i Egypten (2004-2011) Youssef Boutros Ghali som dömts till 30 års fängelse för förskingring. Det kanske inte är så konstigt i sig, men om det finns någon här som följt någon form av nyheter de senaste 15-20 åren så är ju Boutros Ghali ett någorlunda välkänt namn.

Det är nämligen så att Boutros Boutros Ghali är Youssef Boutros Ghalis farbror. Den förre var generalsekreterare i FN innan Kofi Annan tog över. Innan BBG tog över FN var han vice premiärminister i Egypten och översåg vapenförsäljning till Rwanda, lagom när  militären samlade på vapen innan folkmordet. Lägligt nog var BBG FN-chef när folkmordet tog plats – när över 1 miljon människor dog. Han gjorde inte mycket då han förmodligen hade en del stålar att tjäna.

Nu har hans brorson åkt dit också. Äpplet faller inte långt från päronträdet, minsann.

Kriget mot narkotikan – ett nödvändigt ont?

Posted By Peo Lekare on June 4th, 2011

http://www.lekare.se/?p=113

Har bott i Mexico sedan 1996 och sett hur detta fantastiska land, sakta men säkert hamnat i händerna på knarkkarteller. Cuernavaca, där jag bor, har varit känt i över ett halvsekel som “den eviga vårens stad”. En stad dit många Mexico City-bor åkte över helgerna för att njuta av 25-gradig temperatur och sol året runt. Så är det inte längre. Sedan 2008 har Cuernavaca fövandlats till en stad belägrad av olika kriminella gäng – de flesta med någon form av anknytning till knarthandel.

Polisen är korrupt, liksom stadsledningen och delstatsledningen. Alla har kopplingar till kriminella gäng. Strax innan jul blev en god vän kidnappad strax utanför sitt hus, när han rastade sina hundar. Han har ännu inte kommit tillrätta, trots att man betalt del av lösen och begärt ett s.k. “proof of life”. Kidnapparna hörde aldrig av sig igen.

I februari 2009 tog militären Arturo Beltran Leyva här i Cuernavaca. Leyva var en av de 4-5 största kartellcheferna i Mexico. Tog och tog, förresten. De pepprade sönder honom trots att det påstås att han var obeväpnad och gav sig frivilligt. Rykten på “gatan” gör gällande att han hade anknytning både till borgmästaren här och till guvernören och att han därför dödades så att han inte skulle kunna säga något olämpligt i förhör.

Men är det fel att försöka göra något åt kidnappningar och mord? President Felipe Calderón sade när han tillträdde som president för 5 år sedan att hans största prioritet var att ta tag i den organiserade brottsligheten. Facit 5 år senare: 35 000 döda och ett hundratal knarkkungar infångade, många utlämnade till USA. Jag tycker faktiskt han klarat det rätt bra. Ingen annan president har ens kommit på tanken att göra något åt den organiserade brottsligheten. Hans största problem ligger nog i de folkvalda under honom som har anknytningar till knarket och knarkhandeln. Att ensam ro den här ekan är inte lätt. Och nu blir han kritiserad för att det går långsamt! En känd poets son blev mördad i Cuernavaca tillsammans med 6 andra personer för några månader sedan. Han drog igång en folkrörelse MOT myndigheternas krig!!! Han anser att man ska skapa en pakt med kartellerna och på så sätt ska ingen mer råka illa ut. Hela rörelsen har politiserats och nu går alla vänsterorganisationer, fackföreningar och gudvetvem med i den här rörelsen – mot president Calderón.

Detta inlägg, med anledning i artikeln i DN som handlar om karavanen mot knarkvåldet.