splash
Välkommen
Min högst personliga blogg med högst personliga värderingar. Kommentera gärna mina inlägg!
Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem. Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep […]

 

Archive for April, 2009

Svensk lag tandlös? Ja – oerhört.

Posted By Peo Lekare on April 4th, 2009

http://www.lekare.se/?p=101

För några månader sedan fick jag ett besked från DI (Datainspektionen) gällande sidorna som publicerats om mig och om min hustru. De är klart olagliga och polisanmäls. Vad händer med själva sidorna? Jag har haft den inte helt behagliga upplevelsen att lära känna ägaren till Weebly… David Rusenko. Han hävdar att – oavsett vad svensk lag säger, och oavsett deras “ovilja” att publicera olaglig information på sin sida (we don’t want to publish illegal or slanderous information), måste de skydda amerikaners (!) rätt till att publicera skräp – spelar ingen roll om det är sant eller inte. Jag funderar på att publicera en webbsida på Weebly om hans antisemitism och påstådda pedofili – på en server här i Mexico, eller kanske i Sverige. Kanske kan det få honom på bättre tankar.

Enda sättet han kan åta sig att ta bort sidorna om mig och min fru och mina barn är om jag ordnar ett domstolsutslag från Sverige. DIs brev funkade inte… visst – det är olagligt i Sverige men inte här…. Domstolen jobbar på det i Svedala. Det är på G. Min redovisning gällande olaga hot, utpressning, olaga tvång, misshandel och annat till åklagaren är snart klar. 60 sidor text och minst lika mycket bevis. Kanske då kan man man andas ut. Underlivssmutsiga och illaluktande Smurfetter eller inte. De är ungefär som jobbiga myggor som aldrig går att komma åt.

Svensk lag är tämligen tandlös. Däremot kommer det en del mediabevakning på fallet som kan vara rolig att läsa.