splash
Välkommen
Min högst personliga blogg med högst personliga värderingar. Kommentera gärna mina inlägg!
Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem. Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep […]

 

You Are Viewing Nyheter

SVT blir av med OS?

Posted By Peo Lekare on June 16th, 2011

http://www.lekare.se/?p=158

Det går rykten idag om att MTG får OS 2014 (Sachi) och 2016 (Rio de Janeiro) och att SVT inte kunnat matcha deras bud. Det är väl helt normalt och är inte – som många verkar tycka – en “mänsklig rättighet” att kunna se OS på öppna kanaler.

Jag tvivlar visserligen på MTGs möjligheter att göra något bra av dessa sportevenemang, speciellt med den typen av bevakning som kommer att krävas. Men tyvärr är det ju så att IOK är snikna, inte intresserade av att ha så stor publik som möjligt och inte bryr sig egentligen om hur återväxten i tv-tittandet sker – eller ens om det sker.

IOK är en kommersiell organisation, mycket likt FIFA som är toppstyrd utan någon direkt insyn från idrottsmännen som deltar. Pierre de Coubertin skulle förmodligen vända sig i sin grav då nu OS INTE kommer att vara tillgängligt för den stora majoriteten.

DN, Aftonbladet, Expressen, SVD

Halva mexikanska laget dopade – och de kan fortfarande inte spela

Posted By Peo Lekare on June 9th, 2011

http://www.lekare.se/?p=149

Idag blev 5 spelare kickade från Mexikanska landslaget. De hade för höga värden av Clenbuterol – som det heter på engelska – i blodet. Betyder att de antingen är belgiska stortjurar eller är dopade. Alberto Contador – som ju följt i Lance Armstrongs fotsteg (i alla avseenden, verkar det som) – blev tagen för det för något år sedan och hävdade att det berodde på en rejält tilltagen middag en kväll. Mycket kött.

För att kunna påvisa Clenbuterol i urinen och hävda på ett köttintag måste man ha ätit flera kilo av köttet i fråga – något som ju inte är troligt. Jobbigt för både Contador och Ochoa – och alla som “inte” var med.

DN, SVD, Expressen, Aftonbladet

Till saken hör att jag är Svensk-Mexikan och vill gärna att Mexico klarar sig bra i alla sina matcher… men det är pinsamt när halva laget dopar sig…

Barcelonas budget inför nästa säsong: 400 miljoner

Posted By Peo Lekare on June 8th, 2011

http://www.lekare.se/?p=146

… jag menar… hur ska andra lag kunna konkurrera? 400 miljoner är väl mer än vad hela Allsvenskan är värd? Sjuka mängder pengar inom fotbollen. Och då är det kanske inte så konstigt att det blir ett tillhåll för korruption. Blatter, Platini och alla andra har fickorna fulla med pengar – och mer vill de ha

DN, Aftonbladet, Expressen

DSK nekar – men hur är bevisningen?

Posted By Peo Lekare on June 5th, 2011

http://www.lekare.se/?p=137

Enligt DN kommer Dominique Strauss-Kahn neka till anklagelserna gällande våldtäktsförsök. Det kanske är naturligt, men enligt läckt information som publicerats överallt har man lyckats säkra DNA-spår i hotellrummet – relaterat till semen som den stackars städerskan spottat ut enligt också läckt information. Mycket läckor här och där. :)

Blir intressant att se hur den här filuren klarar sig. Jag är (som de flesta andra) av åsikten att man ska förmodas vara oskyldig till det man bevisats vara skyldig, men om man bara ser på det som läckts till media, är det inte troligt att det här är en komplott från Sarkozy, som DSK vill göra gällande.