splash
Välkommen
Min högst personliga blogg med högst personliga värderingar. Kommentera gärna mina inlägg!
Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem. Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep […]

 

You Are Viewing Galningar

Kajsa Borgnäs – live hard, die fast (politiskt sett, alltså)

Posted By Peo Lekare on November 22nd, 2011

http://www.lekare.se/?p=172

29-åriga Kajsa Borgnäs togs på bar gärning med att ta med sig böcker ut ur Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Problemet var att hon tagit bort prislapparna och inte betalt dem.

Värdet av böckerna uppstiger till 1600 kronor, alltså 600 kronor mer än gränsen för snatteri. Det betyder således stöld. Hon erkände utan omsvep att hon stulit böckerna och hävdade som ursäkter att:

  1. Hon mådde dåligt
  2. Det är svårt att leva på halvt studiestöd

Så långt kanske man nästan kan ha lite överseende, även om stöld är stöld. Fattig student, behöver kurslitteratur, osv. Visserligen kan studenter köpa begagnad litteratur eller till och med låna på biblioteket, men okej. Låt oss säga att hon är en utarmad student som bor i en mögellägenhet.

Vid närmare eftergranskning är Kajsa Borgnäs inte en vanlig student, dock.

  • Hon var Socialdemokraternas Studentordförande åren 2007-2010 (deklarerad inkomst 331 000 kronor sista året där).
  • Hon arbetar på Arbetarrörelsens Tankesmedja sedan hösten 2010.
  • Ordförande för Socialdemokraternas kriskomission med temat idédebatt sedan hösten 2010.
  • Bästa vän med Anna Ardin – berömd för att ha anmält Julian Assange för våldtäkt. Enligt uppgift skulle Kajsa vara karaktärsvittne åt Ardin vid en rättegång mot Assange.
  • Skriven på Södermalm, i en brf där snittpriset på lägenheter ligger på 55 000 kronor/kvm.
  • Pappan är en välkänd SVT-journalist, Lars Borgnäs (som arbetar på Uppdrag Granskning).

Så, vad är det som gör att en kvinna mitt i sin socialdemokratiska karriär får en härdsmälta och stjäler böcker när hon uppenbarligen skulle kunna ha för att köpa dem, eller åtminstone kunna gå till Kungliga Biblioteket för att låna dem? Böckerna var inte ens kurslitteratur, utan det var lite blandad komplott. Bland annan någon par-bok och någon poesi-bok.

Teorier går om psykologiska besvär, om att hon kanske skulle vara pressad över en eventuell rättegång mot Assange och mycket annat. Vem vet, men vi får nog veta det tids nog – vid en rättegång.

Klart är att Kajsa under de senaste åren sågs som en klart lysande stjärna i socialdemokratiska kretsar, en intelektuell feminist. Det gick till och med rykten om att hon skulle kunna efterträda Mona Sahlin som den starkaste S-kvinnan.

Allt detta gick nu i stöpet, tack vare den här stölden. Eller? Mona Sahlin lyckades komma tillbaka efter Toblerone-affären. Juholt verkar må ganska fint än så länge. Andra sossar som fifflat på olika sätt har hittills klarat sig. Är detta måhända ett steg i karriären för henne? Något års “timeout” och sedan en hejdundrande comeback?

Halva mexikanska laget dopade – och de kan fortfarande inte spela

Posted By Peo Lekare on June 9th, 2011

http://www.lekare.se/?p=149

Idag blev 5 spelare kickade från Mexikanska landslaget. De hade för höga värden av Clenbuterol – som det heter på engelska – i blodet. Betyder att de antingen är belgiska stortjurar eller är dopade. Alberto Contador – som ju följt i Lance Armstrongs fotsteg (i alla avseenden, verkar det som) – blev tagen för det för något år sedan och hävdade att det berodde på en rejält tilltagen middag en kväll. Mycket kött.

För att kunna påvisa Clenbuterol i urinen och hävda på ett köttintag måste man ha ätit flera kilo av köttet i fråga – något som ju inte är troligt. Jobbigt för både Contador och Ochoa – och alla som “inte” var med.

DN, SVD, Expressen, Aftonbladet

Till saken hör att jag är Svensk-Mexikan och vill gärna att Mexico klarar sig bra i alla sina matcher… men det är pinsamt när halva laget dopar sig…

DSK nekar – men hur är bevisningen?

Posted By Peo Lekare on June 5th, 2011

http://www.lekare.se/?p=137

Enligt DN kommer Dominique Strauss-Kahn neka till anklagelserna gällande våldtäktsförsök. Det kanske är naturligt, men enligt läckt information som publicerats överallt har man lyckats säkra DNA-spår i hotellrummet – relaterat till semen som den stackars städerskan spottat ut enligt också läckt information. Mycket läckor här och där. :)

Blir intressant att se hur den här filuren klarar sig. Jag är (som de flesta andra) av åsikten att man ska förmodas vara oskyldig till det man bevisats vara skyldig, men om man bara ser på det som läckts till media, är det inte troligt att det här är en komplott från Sarkozy, som DSK vill göra gällande.

Svensk lag tandlös? Ja – oerhört.

Posted By Peo Lekare on April 4th, 2009

http://www.lekare.se/?p=101

För några månader sedan fick jag ett besked från DI (Datainspektionen) gällande sidorna som publicerats om mig och om min hustru. De är klart olagliga och polisanmäls. Vad händer med själva sidorna? Jag har haft den inte helt behagliga upplevelsen att lära känna ägaren till Weebly… David Rusenko. Han hävdar att – oavsett vad svensk lag säger, och oavsett deras “ovilja” att publicera olaglig information på sin sida (we don’t want to publish illegal or slanderous information), måste de skydda amerikaners (!) rätt till att publicera skräp – spelar ingen roll om det är sant eller inte. Jag funderar på att publicera en webbsida på Weebly om hans antisemitism och påstådda pedofili – på en server här i Mexico, eller kanske i Sverige. Kanske kan det få honom på bättre tankar.

Enda sättet han kan åta sig att ta bort sidorna om mig och min fru och mina barn är om jag ordnar ett domstolsutslag från Sverige. DIs brev funkade inte… visst – det är olagligt i Sverige men inte här…. Domstolen jobbar på det i Svedala. Det är på G. Min redovisning gällande olaga hot, utpressning, olaga tvång, misshandel och annat till åklagaren är snart klar. 60 sidor text och minst lika mycket bevis. Kanske då kan man man andas ut. Underlivssmutsiga och illaluktande Smurfetter eller inte. De är ungefär som jobbiga myggor som aldrig går att komma åt.

Svensk lag är tämligen tandlös. Däremot kommer det en del mediabevakning på fallet som kan vara rolig att läsa.